Kardemummascones

I morse så bestämde jag mig för att göra dom här godingarna. Det är, som rubriken säger, kardemummascones med kanelsmör. Det var faktiskt jätte gott, däremot så tog jag inte så mycket kanel i kanelsmöret som jag kunde ha gjort, så den smaka lite mesigt. I vilket fall som helst så tänkte jag dela  med mig av receptet. 
Sconesen, ca 8 st
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn 
- 1 msk bakpulver
- ½ tsk salt 
- 2 msk strösocker 
- 2 tsk krademumma 
- 1 dl Arlas smör och rapsolja (steksmör)
- 2 dl gräddfil
Hur gör man detta då? 
Man börjar med att sätta ugnen på 225 grader. Sen blandar man alla torra ingridienser. Efter det så tillsätter man smöret och gräddfilen, blandar det och sen är det bara att rulla ut det i den storleken man vill ha. Det ska vara inne i ugnen i 15-18 minuter. 
Kanelsmöret
- 75 g smör, rumsvarmt 
- 1 tsk kanel (man kan ta lite mera)
- 1 msk honung 
Här blandar man bara ihop alla ingridienser, sen ställer in det i kylskåpet en stud så det blir lite hårdare. 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp